woensdag 27 april 2011

Google introduceert Instant Preview for Ads

Gisteren viel het me al op, een vergrootglasje achter de textads in Search. Google Instant preview was er al voor de organische resultaten, maar is er nu dus ook voor betaalde zoekresultaten.


Als je klikt op het vergrootglasje krijg je een preview te zien van de landingspagina. Degene die zoekt kan dus alvast een blik werpen op de landingspagina voordat hij klikt. Op deze manier kan hij beter inschatten of het zoekresultaat relevant is. De klik op het vergrootglasje kost de adverteerder niets.

Ik ben benieuwd naar het effect op de Adwords resultaten. Krijgen de adverteerders meer relevante clicks? Gaat de bouncerate omlaag? Gaat de conversieratio omhoog? Internetgebruikers zullen toch eerst bekend moeten raken met de nieuwe optie. We zullen het zien!

Zie ook het artikel op Adwords Blog

vrijdag 1 april 2011

Google's 1 april

Traditiegetrouw brengt Google rond 1 april een aantal verdachte nieuwe features uit. Zo herinner ik me van vorig jaar een tool waarmee google de taal der dieren vertaalde; Google Translate for animals

Ook dit jaar heb ik ook een aantal nieuwe ontwikkelingen gesignaleerd, die op z’n zachts gezegd opmerkelijk te noemen zijn;)
Gmail Motion
Met Gmail Motion vervangen je lichaamsbewegingen vervangen het toetsenbord. Kijk maar!


Blimp Ads
Adverteren op grote hoogte? Kreeg deze tip van collega Sandro. Google introduceert Blimp ads Lees vooral ook de geweldige Success Stories!




Nieuwe "oldskool" upgrade voor display advertising
Tip van collega Arjan. Mis deze "back to the '90's" manier van adverteren niet. Is weer helemaal hot!





Keyword Tool
Is er de layout van de Adwords Keywordtool veranderd? Of is dit geen 1 april grap?


Google Analytics Giftcards
Heb je die nieuwe Google Analytics giftcards al gespot?
Geef ze cadeau aan vrienden die extra intelligence nodig hebben. Er zijn kaarten met verschilende hoeveelheden  erop: 5, 10 en 500 voor degenen die echt veel meer intelligentie nodig hebben.


En verder, Youtube blikt terug op 100 jaar Youtube en Hyped.nl beweert dat Google haar zoekalgoritme deels vrij gaat geven.

Happy April Fools Day Google!



Geen 1 april grap, maar wel door Google geïntroduceerd op of rond 1 april:
- Google Page Speed
- Google +1

Heb ik nog iets over het hoofd gezien?  Laat een bericht achter, Thx!